Børn skal lære om byggeri i Nærheden

Projektet Byggeboxen er åbnet og indviet af 5.B fra Hedehusene Skole

Byggeboxen er et initiativ, der skal gøre børn nysgerrige på bygge- og anlægsbranchen og få flere børn og unge til at kunne se sig selv som faglærte. Danmark kommer nemlig til at mangle faglært arbejdskraft om ganske få år – på landsplan omkring 70.000, siger prognoserne.

Samtidig er Byggeboxen en aktivitet i folkeskolereformens ånd: At rykke undervisningen ud i det omgivende samfund og lade eleverne lære ved at arbejde med konkrete pro-blemstillinger her og opleve, hvad skolefag som dansk, matematik og natur/teknik kan bruges til i praksis.

”Nærheden er et af Danmarks største byudviklingsprojekter. Derfor er det oplagt for os at være partner i Byggeboxen, så børnene kan lade sig inspirere og fascinere af det, der sker herude. På den måde kan vi forhåbentlig bidrage til, at flere unge mennesker vælger en uddannelse inden for byggeri og anlæg”, siger Ole Møller, direktør i NærHeden.

Projektet er støttet af Region Hovedstaden og udviklet i samarbejde med Dansk Byggeri Høje-Taastrup og Københavns Kommune, Nyt Hospital og ny Psykiatri Bispebjerg, NEXT Uddannelse København samt NærHeden P/S. Selve undervisningsfaciliteterne er netop åbnet både i Nærheden og på Bispebjerg Hospital.
 
Indviet af 5.B fra Hedehusene Skole
Byggeboxen blev den 13. september indviet af 5. B fra Hedehusene, som lagde et stort engagement i at bygge modeller af ’mødesteder’ til den nye bydel.

 

Fakta om Byggeboxen

Byggeboxen er et to-årigt undervisningsprojekt, hvor elever fra 4.-7.klasse oplever skolens fag i en helt ny kontekst og møder nogle af de mennesker, der er med til at bygge nye skoler, hospitaler, boliger, veje, kloakker og cykelstier.

I Byggeboxen får eleverne et indblik bag byggehegnet, og så skal de selv skabe en byggemodel i 1:20 og tegne 3D i Virtual Reality. Skolerne har taget godt imod tilbuddet: Der er nu kun 6 ledige tider tilbage, dvs. godt 70 klasser har booket et besøg i skoleåret 2017-2018. Der findes to Byggeboxe: Den ene i Hedehusene, hvor fremtidens forstad Nærheden er under udvikling, den anden på Bispebjerg Hospital.

Byggeboxen er et undervisningsprojekt støttet af Region Hovedstaden under programmet Faglært Til Vækst med 2.2 mio. kr. Projektets partnere er Dansk Byggeri, NærHeden P/S, Høje-Taastrup Kommune, Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, Københavns Kommune og NEXT Uddannelse København. Undervisningsforløb og indretning er udviklet af BIBIANA Danmark.

Læs mere på www.byggeboxen.dk