Byggeri i børnehøjde til endnu flere i Nærheden

Skoletilbuddet Byggeboxen forlænges frem til 2020

Siden sommerferien har man kunnet opleve gule veste og sikkerhedshjelme i børnestørrelse i byudviklingsområdet Nærheden. Det er skoleelever fra 4.–7.klasse, der har haft en noget anderledes skoledag end de er vant til. Der har nemlig stået byggeri på skemaet hver onsdag. I Byggeboxen får eleverne et indblik i udviklingen af Nærheden, og så skal de selv lave en byggemodel i 1:20 og tegne 3D i Virtual Reality.


Glæde på byggepladsen
Interessen fra de lokale skoler har været meget stor, og besøgsdagene i Nærheden er hurtigt blevet booket. Nu får endnu flere klasser mulighed for at komme på besøg, når projektet forlænges til sommerferien 2020. Det vækker glæde i selskabet bag udviklingen af den nye bydel: 

- Elever og lærere har været begejstrede for at møde en aktiv byggeplads og selv udvikle ideer og bygge modeller i Byggeboxens værksted – og de får oplevet forskellige jobtyper. Det er helt i tråd med vores fokus på, at i fremtidens skole lærer eleverne ved at udforske og skabe løsninger på konkrete opgaver i deres omverden. Så jeg er glad for, at endnu flere klasser i de kommende år får tilbuddet, siger Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup Kommune. 

- Nærheden er et af Danmarks største byudviklingsprojekter, og vi er rigtig glade for at kunne vise det frem for endnu flere børn. De næste mange år skal der bygges i og udvikles i Nærheden, og det vil vi rigtig gerne indvie børnene i, siger Ole Møller, direktør i NærHeden P/S. 

Læring skal motivere til uddannelse
- I Byggeboxen viser børnene stor begejstring, kreativitet og nysgerrighed, når de får lov til at komme lidt længere ind vores verden, siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou, og fortsætter:

- Vi kan være med til at rykke skolernes undervisning tættere på virkeligheden og samtidig gøre den sjovere. Vi må åbne branchen op, hvis vi skal have flere til at vælge en erhvervsuddannelse.

Fakta om Byggeboxen
Byggeboxen er et undervisningsprojekt, hvor elever fra 4.-7.klasse oplever skolens fag i en helt ny kontekst og møder nogle af de mennesker, der er med til at bygge nye skoler, hospitaler, boliger, veje, kloakker og cykelstier. 

Der findes to Byggeboxe: Den ene på Bispebjerg og den anden i  Nærheden. I 2017 besøgte 28 klasser Byggeboxen. 


Byggeboxen er støttet af Region Hovedstaden under programmet Faglært Til Vækst. Projektets partnere er Dansk Byggeri, NærHeden P/S, Høje-Taastrup Kommune, Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, Københavns Kommune og NEXT Uddannelse København. Undervisningsforløb og indretning er udviklet af BIBIANA Danmark

Læs mere på www.byggeboxen.dk