NærHeden markerer færdig udviklingsplan med åbent hus

Den 23. november offentliggør NærHeden udviklingsplanen for et af de største forstadsprojekter i hovedstadsområdet i mange år. I dagens anledning inviterer selskabet bag den nye bydel til åbent hus på projektkontoret.
Efter flere års grundig dialog, analyse og arbejde med planer og strategier står NærHeden nu klar med udviklingsplanen for de næste 20 års byudvikling af den nye bydel syd for Hedehusene Station. Forude venter lokalplanlægning, grundsalg, mere dialog og ikke mindst egentligt byggeri af fremtidens forstad.

”NærHeden står nu med en robust plan for de næste mange års byudvikling - og efter flere års papirarbejde kan vi nu se frem til en mere konkret fase, hvor der kommer fokus på egentligt byggeri og aktiviteter, der kan understrege NærHedens profil som en ny og anderledes forstad med fokus på fællesskaber og det nemme hverdagsliv”, siger bestyrelsesformand i NærHeden P/S Carsten Koch.

Åbent hus for alle
NærHedens bestyrelse vil gerne markere færdiggørelsen af udviklingsplanen med en reception for alle samarbejdspartnere, interessenter og beboere i Hedehusene - og inviterer til åbent hus på projektkontoret mandag den 23. november kl. 17.00-18.00, Industrivej 2, 2640 Hedehusene. 

Gæsterne bliver budt velkommen af bestyrelsesformand Carsten Koch, hvorefter projektdirektør Ole Møller fortæller om de vigtigste træk i udviklingsplanen. Herefter bliver der mulighed for at få et eksemplar af udviklingsplanen og stille spørgsmål til bestyrelse, sekretariat og hovedrådgiveren Arkitema. NærHeden byder i dagens anledning på vin, vand og lidt at spise. 

En udviklingsplan for de næste 20 års byudvikling
NærHedens udviklingsplan sætter rammerne for den fysiske og strategiske udvikling af den nye bydel. Planen er udviklet i dialog med borgere, interessenter og fagfolk inden for blandt andet arkitektur, trafik, klima, byliv og økonomi. Planen fokuserer på de store træk i byudviklingen, mens de enkelte bebyggelser vil blive udviklet i dialog med de private investorer, som skal bygge dem. NærHeden bliver udviklet i etaper og forventes at stå færdig om cirka 20 år.


Illustration: Arkitema

Fakta om NærHeden

NærHeden er ikke nogen almindelig forstad, men en ny forstadstype, der kombinerer byens tæthed og byliv med forstadens grønne kvaliteter og mulighed for at have sit eget private udeareal. Fællesarealer og fællesfaciliteter får særlig opmærksomhed i NærHeden, så beboerne har de bedste muligheder for at bruge byen og dyrke fælles interesser. Målet er, at NærHedens beboere skal have særligt gode muligheder for at leve et nemt hverdagsliv - i moderne boliger med nem adgang til indkøb, fritidsaktiviteter, skole, kollektiv trafik og storslået natur – kun 20 minutter fra Københavns Hovedbanegård med tog. 

3.000 nye boliger
NærHeden skal rumme 3.000 boliger og bliver med tiden hjem for 8.000 mennesker. Det forventes, at de første boligbyggerier går i gang når lokalplanlægningen afsluttes i sommeren 2016. Der vil fortrinsvist blive bygget rækkehuse, byvillaer og lejligheder i NærHeden. 

Nær naturen og nær København
Den nye bydel skal bygges på et 65 hektar stort område syd for Hedehusene Station i Høje-Taastrup Kommune 28 km fra Københavns Centrum. Projektområdet rummer blandt andet et grønt åndehul med en sø. Få hundrede meter væk fra NærHeden ligger det store grønne område Hedeland med alpin skibakke, amfiscene, løbe- og cykelruter, veterantog, golfbane, rideklubber og meget mere. 

NærHeden P/S

Udviklingsselskabet NærHeden P/S er et partnerskab mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By.