11. marts 2019

Nu starter byggeriet af broen mellem Nærheden og Hedehusene

Den 19. marts tager Høje-Taastrup Kommune og NærHeden P/S første spadestik til den nye bro over jernbanen.

En 33 meter høj bro med et spænd på 42 meter henover jernbanen skal nu opføres mellem Nærheden og Hedehusene.

Broen bliver for både gående, cyklister og biler og vil med sin markante arkitektur blive et nyt vartegn i området. Broen kommer til at strække sig fra Skolebakken i Nærheden og lander på den anden side af banen, hvor den via Hedevolden kobles til Hovedgaden i Hedehusene. 

Broen vil gøre det nemt for Nærhedens beboere at krydse jernbanen, hvad enten de skal et smut ned og handle i Hedehusene eller de skal i bil til og fra motorvejen. Samtidig er broen for alle de børn og voksne fra Hedehusene, som skal benytte de tilbud, der ligger i Nærheden, som fx det nye center for springgymnastik, naturområdet Sejlbjerg Mose og den kommende skole i Nærheden.

Den nye bro er en hjørnesten i den udviklingsplan for Nærheden, som blev vedtaget i 2015. Broens rolle er her at skabe en stærk kobling mellem Nærheden og Hedehusene med fokus på god mobilitet og et fælles løft af hele området. Oprindeligt var det planlagt, at brobyggeriet skulle begynde i 2021, men på grund af den store interesse for at bygge og bo i Nærheden, bliver broen allerede etableret nu.

Selve byggeprojektet er i høj grad styret af sporspærringer, da brodækket skal løftes ind over sporene i to sektioner. Det er Dissing & Weitling og COWI, der har samarbejdet om designet af broen, og Jorton A/S, der er entreprenør på projektet. 

Kom med til første spadestik

Tirsdag den 19. marts kl. 13 markerer Høje-Taastrup Kommune og NærHeden P/S første spadestik til den nye bro med taler af blandt andet borgmester Michael Ziegler og direktør i NærHeden P/S Ole Møller. Det sker på Skolebakken på Nærheden-siden af broen. Beboere i området og andre interesserede er meget velkomne til at deltage.