Nyt bofællesskab med middelhavsstemning for 55+ere er på vej i Nærheden

Bofællesskabet Bovieran er for beboere over 55 år, der ønsker en aktiv og social tilværelse i et klima som ved Rivieraen.

Aldrig har det været så nemt at omgås naboer, venner og familie i et behageligt middelhavsklima lige uden for hoveddøren. Det får seniorerne mulighed for at opleve i Nærheden i det nye seniorbolig koncept i Danmark kaldet Bovieran. Byudviklingsselskabet bag Nærheden har nemlig indgået en aftale med Bovieran Danmark A/S om et grundsalg, der muliggør opførelse af et Bovieran-bofællesskab beliggende centralt i den nye bydel. 

Middelhavsklima, fællesskab og livskvalitet for mennesker der er 55+ 
I Sverige er der allerede etableret 20 Bovieran-bofællesskaber, der er meget efterspurgte. Bovierans hjerte og åbenlyse mødested er den unikke vinterhave overdækket med glas. Vinterhaven byder på komfortable udendørs oplevelser hele året i et temperaturstyret klima med den franske rivieras klima som forbillede. Bovieran er tilpasset behovet for en aktiv seniortilværelse, hvor beboerne har mulighed for at udfylde dagene med de aktiviteter, spil, kurser og behagelige oplevelser, som de ønsker og sætter mest pris på. Beboerne kan trække sig tilbage til deres egne private lejligheder efter eget ønske. 

Lars Jacobsen, Direktør i Bovieran Danmark A/S og Projektudviklingsdirektør i Sjælsø Management, forklarer: 

”Mange drømmer om at leve et let og ubesværet liv ved Rivieraen, når de bliver ældre. Med Bovierans opbygning omkring en 1.400 m2 stor, central vinterhave bringer vi det behagelige og sunde klima til seniorborgere i Danmark, og det kombinerer vi med at skabe gode rammer for fællesskaber, som beboerne selv etablerer ud fra egne ønsker og behov. Erfaringerne fra Sverige viser, at konceptet giver tilfredse, sunde og trygge beboere.” 

Fokus på fællesskaber i byudviklingen
Nærheden ligger i Hedehusene i Høje-Taastrup Kommune og er dermed en del af Region Hovedstaden. Få hundrede meter fra Bovieran-huset ligger Hedehusene Station, og herfra tager det kun 20 minutter at komme til Københavns Hovedbanegård. Inden for én kilometer fra huset ligger flere dagligvarebutikker og specialbutikker som slagter, bager, blomsterhandler og apotek. 

Ole Møller, der er direktør i NærHeden P/S udtaler: 

”I Nærheden er der fokus på at skabe de bedste rammer for en nem hverdag og stærke fællesskaber. Der er korte afstande til alle de vigtige dagligdagsfaciliteter, og bydelen udvikles, så det er nemt og enkelt at bevæge sig rundt. Fællesskaber understøtter vi blandt andet med indbydende byrum og fællesfaciliteter i kvarterhuse. Vi ønsker en forstad med forskellige boligformer og tilbud til alle aldersgrupper, og derfor er vi   rigtig glade for, at Bovieran har valgt at etablere sig i Nærheden.” 

Flere ældre kalder på nye boligformer 
I følge den Nationale Sundhedsprofil 2017 føler et stigende antal danskere sig uønsket ensomme. Desuden viser tal fra Danmarks Statistik, at vi bliver flere og flere ældre i Danmark – op mod en halv mio. flere vil være over 60 år i 2040 i forhold til 2016. I lyset af denne udvikling er der grund til at tilbyde nye boligformer til den ældre befolkningsgruppe, som både opfylder seniorernes behov og samtidig giver det mindre træk på offentlige udgifter til praktisk hjælp. 

Fælles fordele for beboerne 
Beboerne i Bovieran-huset kan efter eget behov og ønske aftale spisning i fælleslokalet, aftale fælles motion, sundheds- og skønhedspleje etc. i dertil indrettede fælleslokaler, skabe deleøkonomi gennem udlån af værktøj og redskaber og generelt yde nabohjælp. I Bovieran huset er der en gæstelejlighed, så børn og børnebørn let kan overnatte, når de er på besøg. I vinterhaven kan man spille petanque og mødes til en kop kaffe. Fællesskabet er med andre ord lige uden for hoveddøren. 

Balder investerer i 184 familieboliger i Nærheden 
Det svenske ejendomsselskab Fastighets AB Balder har samtidig med Bovierans køb indgået en aftale med NærHeden P/S om køb af 15.000 m2 byggeret til opførelse at 184 etageboliger i området. Etageboligprojektet etableres som en åben og indbydende karréstruktur med varierende højde i 3 – 5 etager og med forskellige boligstørrelser. 

Projektchef Jacob Hovmøller fra Balder udtaler: 

”Nærheden er en ny forstadstype, der kombinerer byens tæthed og byliv med forstadens grønne kvaliteter. Vi glæder os meget til at udvikle og opføre moderne boliger i et byudviklingsområde med fokus på det gode fællesskab”. 

Borgmester i Høje-Taastrup Kommune Michael Ziegler udtaler: 

”Jeg er utrolig glad for at se, at der er stor interesse for at bygge og bo i Nærheden, og jeg er optaget af, at Høje-Taastrup Kommune som helhed kan tilbyde sine borgere mange forskellige boformer. Derfor er det meget positivt, at nu kommer et attraktivt og spændende tilbud til både seniorer og yngre beboere”.

Sjælsø Management står for byggeriet 
Udvikling og opførelse af både Bovieran huset og Balder projektet varetages af Sjælsø Management. Bovieran Danmark A/S ejes af Bovieran Holding AB, Fastighets AB Balder og Sjælsø Management. Navnet Bovieran (Bo-ved-Rivieraen) henviser til det behagelige og sunde middelhavsklima, som mange i Norden føler sig tiltrukket af, og som nu kommer til Danmark i form at det nye koncept for seniorbofællesskaber.

 

Interesseret i at bo i Nærheden? 

Seniorboligerne i Bovieran og de 184 familieboliger er endnu ikke på markedet. NærHeden P/S kan derfor endnu ikke oplyse om priser mm.

Hvis du gerne vil have direkte besked på mail, så snart der er nyt, kan du skrive dig op på Nærhedens boligliste med dine boligønsker

 

 

Fakta

Bovieran-huset 
De 55 seniorboligerne i Nærheden forventes at komme til salg som andelslejligheder. Lokalplanen vedtages forventeligt ultimo 2018 eller primo 2019, hvorefter byggeriet igangsættes. Boligerne vil således efter planen være indflytningsklar medio 2020. Lejlighederne bliver på 2 og 3 værelser fra 77 m2 til 98 m2 og er til singler såvel som til par. Alle boliger har en udvendig altan/terrasse, og ved indgangen til lejligheden er der en lille privat caféplads, der vender ind mod vinterhaven, så man kan sidde og nyde udsigten. 

Læs mere om livet mellem palmer og blomster på bovieran.dk hvor interesserede seniorer kan skrive sig op til at modtage nyhedsmails, når der er nyheder angående Bovieran i Danmark.