19. august 2019

Stauder og lokal teglværksfamilie lægger navn til Nærhedens nye pladser

Kongelys Plads, Hvile Plads og Hartmanns Plads er navnene på tre nye pladser i den nye bydel Nærheden.

I starten af august 2019 udskrev NærHeden P/S en navnekonkurrence med det formål at finde nogle gode, uofficielle navne til de første kvarterpladser i Nærheden.

- Mange gode og gennemtænkte forslag tikkede ind, og kreativiteten har været helt i top. Vi takker for alle de mange fine forslag og kvitterer med præmier til vinderne, fortæller direktør Ole Møller fra NærHeden P/S.

Den første kvarterplads i Nærheden, som ligger ud for boligbyggeriet Solrækkerne på Kongelysvej, får navet Kongelys Plads. Dermed opkaldes pladsen efter den karakteristiske staude Kongelys, som blandt andet vokser i Hedeland.

Den næste kvarterplads, som kan tages i brug til efteråret 2019, ligger lidt længere nede ad Kongelysvej. Denne plads får navnet Hvile Plads. Navnet peger på pladsens stemning og karakter som et sted med gode muligheder for at tage et hvil på en bænk mellem træer og bede i rolige omgivelser.  

Den tredje kvarterplads i Nærheden, som forventes færdig i 2020/2021, var egentlig slet ikke med i konkurrencen. Det blev der dog lavet om på, da dommerkomiteen faldt over et forslag om at opkalde en af pladserne efter familien Hartmann, som drev Hedehusene Teglværk i flere generationer. 

- Teglværket var en kæmpe industriarbejdsplads, som gennem to generationer blev drevet af Ernst og Peter Hartmann. Men ved siden af det, var familien tilsyneladende en vigtig drivkraft i at realisere nogle nye tilbud til borgerne i Hedehusene i form af ’Barnets Hus’ og Hedehusene Kirke. Det er en god historie, som vi gerne vil hylde ved at opkalde en plads i Teglværkskvarteret efter familien Hartmann, fortæller Ole Møller.

Hartmanns Plads kommer også til at ligge på Kongelysvej, tæt ved Hedehusene Station og tæt ved det sted, hvor Hedehusene Teglværk lå. 
Familien Hartmann stod i spidsen for værket fra 1902 til 1979 og værket lukkede i 1980.

Vinderne af navnekonkurrencen er blevet direkte kontaktet og kan nu nyde præmien, som er gavekort til Cafe Moems i Hedehusene.

Der gøres opmærksom på, at navnene til de nye pladser er uofficielle, og at de derfor ikke vil kunne findes på Krak mv. Der vil blive opstillet et lille skilt på hver plads, der fortæller, hvor pladsen har fået sit navn fra.