22. november 2017

Unge børnefamilier fra København vil til Nærheden

En gruppe unge børnefamilier fra København er i gang med at etablere et bofællesskab i Nærheden. Der er stadig mulighed for at være med.

Byggeforeningen ’Bofællesskabet Nærheden’ består af en gruppe unge børnefamilier fra København, der er gået sammen om at realisere boligdrømmen om et liv med fællesspisning, gode legekammerater og mulighed for at hjælpe hinanden i det daglige. Til det formål er de faldet for en byggegrund i Nærheden, tæt på København, tæt på natur og grønne områder og med gode muligheder for kollektiv transport.

Tegnestuen Vandkunsten har netop lagt sidste hånd på skitserne til byggeri og udearealer, der omfatter 24 boliger af varierende størrelse og et stort fælleshus med forskellige faciliteter. Husene opføres med træ på facaden inspireret af amerikanske lader. Der er tale om individuelle ejerboliger til hver familie, der bygges som kædehuse med et mindre privat haveareal. Sammen ejer bofællesskabet fællesarealerne og fælleshuset.

”Vi synes, der er tale om et rigtig spændende projekt, og vi ser meget frem til forhåbentligt at kunne byde velkommen til 24 børnefamilier i Nærheden inden for en overskuelig fremtid”, fortæller projektdirektør i NærHeden P/S Ole Møller.

Der er stiftet en byggeforening, som bliver bygherre på projektet, og som udgøres af de familier, der skal være med i bofællesskabet.

Lige nu er 17 ud af de 24 boliger reserveret, og det forventes, at køb af grund samt udarbejdelse af lokalplan gennemføres i 2018.

Informationsmøde på Frederiksberg
Lørdag den 25. november kl. 10 afholder byggeforeningen informationsmøde i KU.BE på Frederiksberg, hvor alle interesserede er velkomne til at møde op. Adressen er Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg.

Læs mere om projektet her http://www.bofællesskabet-nærheden.dk/ eller på byggeforeningens facebookside https://www.facebook.com/groups/1176102845810206/