130 beboere markerede Nærhedens jubilæum

  • Beboerfejring 2. juni 2023 - 1 Beboere i alle aldre var med til at fejre Nærhedens 10 års jubilæum. Tine Binau, NærHeden P/S
Den nye bydel Nærheden har nu ca. 3.270 indbyggere, og 130 af dem var mødt op, da Bydelsforeningen Nærheden og NærHeden P/S fredag den 2. juni markerede tiåret for byudviklingsprojektet. Der var gang i snakken og stor interesse for alt det grønne i Nærheden.

Det er ti år siden, at Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg lancerede Nærheden med en ambition om af skabe et eksempel for fremtidens forstad. Det blev officielt markeret i slutningen af april, og fredag den 2. juni var det beboernes tur til at fejre jubilæet. 130 beboere mødte op, heriblandt mange børnefamilier.

- Der var en utrolig god stemning, og vi havde en klar oplevelse af, at fællesskab i Nærheden ikke kun er noget, der eksisterer inden for den enkelte bebyggelse. Der blev hygget og snakket sammen på kryds og tværs, og engagementet var stort, da vi viste beboerne rundt i deres bydel – særligt når det handlede om de grønne elementer, siger projektdirektør i NærHeden P/S, Ole Møller.

Det var Bydelsforeningen Nærheden og NærHeden P/S, der sammen stod bag arrangementet i Nærhedens Kvarterhus, som netop er et fælleshus for alle beboere i bydelen.

Stor interesse for det grønne

På dagen kunne man lære sin bydel lidt bedre at kende på små rundvisninger til nogle af boligområderne med fokus på fællesskabet mellem husene. Der var også en tur med fokus på bydelens natur og grønne elementer, hvor der blandt andet var interesse for byhaven med havelodder, der kan bruges af beboerne, og hvordan driften af det grønne finder sted.

Marie Louise Widding fra Bydelsforeningen Nærheden fortalte om arbejdet i bydelsforeningens koordinationsgruppe for byliv. Ballon Ole sørgede for gøgl, ballondyr og underholdning for de yngste deltagere, og sulten blev stillet fra en foodtruck og med en særlig jubilæumskage.

Rekordtilflytning

Udviklingen af Nærheden er gået særdeles stærkt, siden projektet blev lanceret i 2013. Den første beboer flyttede ind i 2018, og nu er indbyggertallet ca. 3.270. Projektet har været stærkt medvirkende til, at Høje-Taastrup Kommune er den danske kommune, der er vokset mest procentuelt i 2022. Halvdelen af denne tilflytning sidste år er nemlig sket i Nærheden.

  • Beboerfejring 2. juni 2023 - 2 Der var kø ved foodtrucken... Tine Binau, NærHeden P/S
  • Beboerfejring 2. juni 2023 - 3 Ballon Ole leverede underholdning til de yngste. Tine Binau, NærHeden P/S