Nyheder

Se alle nyheder fra Nærheden P/S og tilmeld dig vores nyhedsbrev
Kvarterhus Web
Bylivsgruppe i Nærheden hjælper fællesskab og aktiviteter på vej

Fastelavn. Plantedag. Høstfest. Flere årligt tilbagevendende aktiviteter skal være rygraden i Bydelsforeningen Nærhedens indsats for at fremme fællesskab og aktivitet i den nye bydel. Derudover hjælper foreningens Bylivsgruppe interesserede beboere med at gøre deres gode idéer til virkelighed.

Nærheden 2023 8 Web
NærHeden gør status med ekstern evaluering

En evaluering af byudviklingsprojektet Nærheden har sat spot på, om det er lykkedes at indfri visionerne for den nye bydel vest for København. NærHeden P/S deler resultaterne i en ny publikation.

20240405 151738 Web
Kunstnerisk portal er åbnet

En nyudsmykket gang- og cykeltunnel mellem det nye og det gamle Hedehusene blev fredag behørigt indviet af skoleelever, borgere og borgmester Michael Ziegler. Tunnelen, som elever fra Læringshuset har været dybt involveret i, blev ved samme lejlighed døbt ”Portalen”.

Kirkesal Cornelius Vöge
Hedehusenes nye kirkesal bliver et vartegn og kulturelt samlingspunkt

Menighedsrådet for Ansgarkirken i Hedehusene har efter en arkitektkonkurrence valgt et projekt, som indfrier ambitionerne om en bygning, der skiller sig ud og indbyder til samling både i lyse og mørke timer.

Linda og Ole på bro
Grundig planlægning af Nærheden har givet plads til klima og natur

Det er en kompleks opgave at anlægge en helt ny bydel, hvor både tidlig planlægning og løbende koordinering kan have mange fordele - også for klimaet og for miljøet. I en ny publikation fra Realdania By & Byg reflekterer projektdirektør Ole Møller og chefkonsulent Linda Sønderskov fra NærHeden P/S over hele tilrettelæggelsen af arbejdet med byggemodning og infrastruktur i den 65 hektar store bydel.

Tog og Nærheden
Snart kører fire tog i timen fra Hedehusene

Den store tilflytning til Nærheden har fået DSB til at fordoble antallet af tog i timen fra Hedehusene Station på hverdage. Togrejsende til både København og Roskilde får glæde af den nye køreplan fra 10. december.

Børn i tunnel
Skoleelever og kunstner har forvandlet tunnel under jernbanen

Gangtunnelen, som forbinder Nærheden med det øvrige Hedehusene ved idrætscenteret, har nu fået en farverig og fantasifuld overhaling efter idéer fra elever i Læringshuset.

Hele Nærheden
Nærheden er nu halvt indflyttet

Med 3.700 indbyggere er halvdelen af de forventede indbyggere flyttet ind i den nye bydel Nærheden i Hedehusene vest for København. Bydelen forventes færdigbygget om 3-4 år.

Loopet og boliger
Ti år med Nærheden

Ole Møller, projektdirektør for NærHeden P/S, bidrager med denne artikel i september-nummeret af bladet Teknik & Miljø.

Birgitte Vedel
I Nærheden gemmer man sig ikke bag hækken

Da Birgitte J. Vedel flyttede til Nærheden med sin mand og søn i 2019, var det både for at komme tættere på Københavns kulturelle tilbud og få et mere mangfoldigt og åbent naboskab. Det har bydelen levet op til, fortæller hun.

Beboerfejring 2. juni 2023 - 1
130 beboere markerede Nærhedens jubilæum

Den nye bydel Nærheden har nu ca. 3.270 indbyggere, og 130 af dem var mødt op, da Bydelsforeningen Nærheden og NærHeden P/S fredag den 2. juni markerede tiåret for byudviklingsprojektet. Der var gang i snakken og stor interesse for alt det grønne i Nærheden.

DSC05121 Web
Ny gangsti rundt om Sejlbjerg Mose

NærHeden P/S har nu færdiggjort en sti, som gør det lettere og mere komfortabelt at tage turen rundt om den naturskønne Sejlbjerg Mose til fods.

Nærheden 2023 SH Luftfoto Lowres
Tiårig forstadsvision er blevet en dansk tilflyttermagnet

I april 2013 blev byudviklingsprojektet Nærheden skudt i gang som et alternativ til de mere traditionelle forstæder, og på blot fem år er bydelen gået fra 0 til 3.000 indbyggere. Projektet kan nu fejre ti års jubilæum i rollen som en motor bag ny dansk tilflytningsrekord.

Skoleparken 1
Fornem pris til kunstnerduo bag klatrepavillon i Nærheden

Randi & Katrine, som har skabt kunstværket og legetårnet ”Voliere” i Skoleparken, er hædret med Thorvald Bindesbøll Medaljen.

Ole Møller og Lis Bjarnesen
Organiserede og selvgroede fællesskaber i Nærheden

Bydelsforeningen Nærheden tager vare om fællesskaber og aktiviteter for beboerne i den nye bydel, men også de selvgroede fællesskaber trives. Bydelsforeningens rolle og rammerne for byliv og fællesskab er i fokus i en ny publikation fra Realdania By & Byg.

Kastanje Rækkerne
Nu kan du købe en bolig i Kastanje Rækkerne

Kastanje Rækkerne er navnet på FB Gruppens seneste byggeri i Søkvarteret i det østlige Nærheden. 20 boliger i projektets første etape er netop sat til salg.

Birken
Nu flytter beboerne ind i Birken

FB Gruppens første boligbyggeri i Søkvarteret i det østlige Nærheden står nu klar til indflytning. Birken hedder det, og beboerne flytter ind i lejeboligerne i den første etape den 1. november.

Michael Ziegler I Naerheden Foto Arkitektforeningen
Michael Ziegler kåret som årets arkitekturborgmester

Borgmester Michael Ziegler modtog søndag Arkitektforeningens borgmesterpris ved et arrangement i Nærheden.

Teglrækkerne
Nu kan man købe et townhouse i Teglrækkerne

Søndag den 14. august lyder startskuddet for salget af 26 townhouses i det vestlige Nærheden. Her kan interesserede høre om boligerne, når projektet holder Åbent Hus.

Skoleparken 1
Nærhedens grønne byrum indbyder til ophold og leg

Nærhedens grønne byrum viser sig lige nu fra deres bedste side, og i den hastigt voksende bydel bliver de mere og mere fyldt med liv. Ikke mindst er legemulighederne i loopet og den nye skolepark populære.

Ole Møller fortæller til familien Hartmann
Ny plads i Nærheden ærer Hedehusenes industrihistorie

Det var Danmarks største teglværk, som blev definerende for Hedehusene som arbejderby. Fredag blev en ny kvarterplads i Nærheden indviet med et navn, der trækker tråde tilbage til Hedehus-Teglværkets historie og direktørfamilien Hartmann, der har sat sit præg på byen i en menneskealder.

Rejsegilde på Birken 6. april 2022
Rejsegilde for de første 217 boliger i Søkvarteret

Ved udgangen af året står de første boliger klar til indflytning i Søkvarteret. Onsdag var der rejsegilde på de første 217 af FB Gruppens 1.800 boliger i den østlige del af Nærheden.

Kvarterhuset 1
Nærhedens beboere har indtaget bydelens første kvarterhus

Fællesskaber har fra starten været et omdrejningspunkt for den nye bydel Nærheden i Hedehusene, og i weekenden blev det første af bydelens tre ”kvarterhuse” indviet. Det skete med taler og åbent hus for beboerne, som nu selv kan fylde huset med aktiviteter, der er kommet ud af en idéproces.

Skoleparken (1)
Fællesskaber, biodiversitet og bæredygtige materialer i fokus for Nærheden

Nærheden scorer især højt på det sociale område efter et systematisk tjek af bæredygtigheden i det store byudviklingsprojekt. Også miljømæssigt er projektet blevet bekræftet men vil blandt andet se på, om de mange nye tagflader fremover kan udnyttes endnu bedre til bæredygtige formål. Det kan man blandt andet læse om i en ny publikation fra Realdania By & Byg.

Teglværkskanten 1
Ny flytter beboerne ind i Teglværkskanten

Hen over weekenden flytter beboerne ind i en fuldt udlejet første etape af Teglværkskanten i Nærheden. Resten af boligerne følger allerede til februar, og her er der blot ti ledige boliger tilbage.

DSC00855
Nu flytter de første beboere ind i Lynghaven

Endnu et boligbyggeri i Nærheden er klar til indflytning. Mandag åbner Balder nemlig dørene for de første 39 lejeboliger i Lynghaven.

Skoleparken
Nærhedens centrale park er klar til ophold og leg

Siden årets start har NærHeden P/S arbejdet med det nye grønne byrum foran Læringshuset, og både skoleelever og Nærhedens beboere kan nu indtage ”Skoleparken”, som blandt andet rummer en iøjnefaldende kunstnerisk klatrepavillon.

Læringshuset 1
Læringshuset er åbnet

Med åbningen af Læringshuset er der for alvor kommet liv i det centrale Nærheden. Både skolebørn, vuggestue- og børnehavebørn har nu deres daglige gang i den nye bygning, og onsdag kunne Høje-Taastrup Kommune indvie huset på festlig og læringsrig vis.

Billede 4 Familie Foran Huse Foto Claus Bjørn Larsen Web
Det gode liv er lige i NærHeden

Den 28.-29. oktober er Høje-Taastrup Kommune blandt værterne for årsmødet i de kommunaltekniske chefers organisation KTC. Mødet har fokus på transformation og byder bl.a. på inspirationsbesøg i Nærheden. I den anledning bidrager NærHedens direktør Ole Møller med denne artikel i KTC’s blad Teknik & Miljø:

BF1 Vis2 Birken Nærheden OCP FB Gruppen Midres
Byggeriet af Søkvarteret er i gang

FB Gruppen er nu gået i gang med at bygge Søkvarterets første etape. Etagebyggeriet ”Birken” skal rumme 217 lejelejligheder af i alt 1.600 blandede boliger i det østlige Nærheden.

Loopet med junglebane
Bliv klog på Nærhedens natur på Arkitekturens Dag

Mandag den 4. oktober kan alle med interesse for natur, arkitektur og byudvikling komme på rundvisning i Nærheden i Hedehusene med fokus på naturen i den nye bydel.

Nærheden August 2021
NærHeden melder udsolgt af byggegrunde

Den nye bydel Nærheden i Høje-Taastrup Kommune har på blot fem år solgt alle sine byggegrunde til investorer. 1.400 indbyggere har på tre år bosat sig i bydelen, der vil være et eksempel på fremtidens forstad.

Dronefoto med markering af Home-Earth-område
Nyt byggeri i Nærheden vil løfte bæredygtighed til nye højder

NærHeden har indgået købsaftale med Home.Earth, der har valgt Nærheden som springbrættet for en ny ejendomsudvikling med vidtgående grønne og sociale ambitioner.

Teglværkskanten
Nu starter udlejningen i Teglværkskanten

Fra søndag den 29. august er der åbent for fremvisninger og åbent hus med tilmelding i Teglværkskanten i Nærheden. De nye lejere kan flytte ind allerede til december.

Vy fra p-hus mod broen
Bæredygtig byudvikling - balanceret med bilisternes behov

Nærheden skal være fremtidens bæredygtige forstad med et attraktivt bymiljø – og her udgør bilerne et særligt dilemma. NærHedens projektdirektør Ole Møller fortæller om visioner, greb og løsninger i byudviklingsprojektet i det nye nummer af tidsskriftet Trafik & Veje:

Legeskulptur Web
Kunstnerisk klatrepavillon på vej til ny skolepark

Når Skoleparken midt i den nye bydel Nærheden åbner til oktober, bliver det med en seks meter høj legeskulptur, udformet af kunstnerne Randi & Katrine.

Lynghaven ud mod Skolebakken
Lynghaven skyder udlejning i gang med åbent hus

Balder skyder nu den officielle udlejning af boligerne i Lynghaven i gang. Alle interesserede kan komme til fremvisning i form af åbent hus med tilmelding fra på søndag den 15. august.

Søbakkehusene Kornblomstbakken
Søbakkehusene sætter de første lejligheder til salg

I februar åbnede Søbakkehusene for salg af rækkehuse, og 2. påskedag lyder startskuddet til projektets ejerlejligheder.

Nærheden EXT Courtyard B 02 Web
Cikoriehaven sætter andelsboliger til salg

Nu bliver det muligt at købe en lejlighed eller et rækkehus som andelsbolig i Nærheden. På søndag åbner AG Gruppen for projektsalget af 54 boliger i Cikoriehaven.

Salamanderhusene
Salamanderhusene er klar til indflytning

Nu er 39 nye ejerboliger færdigbygget ved Salamandersøen midt i Nærheden. Her er både lejligheder og rækkehuse til salg.

Valmuebakken
Søbakkehusene åbner for salg af rækkehuse

Fra lørdag den 6. februar kan man lægge billet ind på et af de 29 rækkehuse og seks kædehuse ved Salamandersøen.

Området Hvor Skoleparken Skal Ligge Web
NærHeden anlægger bydelens nye grønne hjerte

”Skoleparken” er navnet på et helt nyt grønt byrum, som til sommer skal binde Nærhedens centrale område med skole, springcenter og dagligvarebutik sammen. Den nye park, der samtidig er en del af den grønne forbindelse Loopet, skal appellere til ophold, leg og motion. Nu går anlægsarbejdet i gang.

Lykønskning Af Beboer Nr. 1.000 Web
De første 1.000 er flyttet til Nærheden

I foråret 2018 kørte de første flyttebiler ind i den ny bydel Nærheden i Hedehusene, og siden er det gået stærkt med tilflytningen. NærHeden P/S og borgmester Michael Ziegler har nu budt velkommen til beboer nr. 1.000.

Søkvarteret
Nærheden er et stort skridt videre med ny masterplan for Søkvarteret

Masterplanen for Søkvarteret, som er hele den østlige del af Nærheden, er nu godkendt af både NærHeden P/S’ bestyrelse og Høje-Taastrup Kommune. Søkvarteret kommer til at rumme omkring 1.600 boliger, og naturen og fællesskab bliver fællesnævneren for det nye kvarter.

Ole og Maya ved ladestandere
NærHedens satsning på ladere til elbiler i ny publikation

Udsigten til mange flere elbiler på vejene stiller krav til bygherrer og byudviklere om at sikre gode muligheder for opladning. Det har NærHeden taget højde for ved at sikre omfattende ladekapacitet til beboere med elbil, og projektets satsning er derfor omdrejningspunktet i en ny digital publikation fra Realdania By & Byg.

Ole og Hans-Bo Hyldig på broen
Historisk stor aftale om udvikling af bydelen Nærheden er indgået

FB Gruppen A/S, der har stor succes med udviklingen af Grønttorvet i Valby, har netop indgået en aftale med byudviklingsselskabet NærHeden P/S om at udvikle hele det østlige område af bydelen Nærheden med 160.000 etagekvadratmeter boligbebyggelse. Det svarer til omtrent alle ledige storparceller i området.

Ladestandere i Nærheden
100 ladepunkter til elbiler i den nye bydel Nærheden

Det er blevet nemt at lade sin elbil op i den nye bydel Nærheden i Hedehusene. NærHeden P/S og Clever A/S har indgået aftale om i alt 100 ladepunkter, hvoraf 57 allerede er sat op i to nye p-huse.

Legepladsen
Nu har børnene en stor naturlegeplads lige i Nærheden

Nu kan børn og voksne indtage naturlegepladsen på Nærhedens grønne arealer. Her vil både store og små kunne boltre sig på en næsten 200 meter lange junglebane med et væld af legeruter på det skrånende terræn langs boligerne.

Superbrugsen Aabning
Nye indkøbsmuligheder i Nærheden

Beboerne i Nærheden og omegn kan nu klare dagligdagens indkøb i den store, nye SuperBrugsen, der er åbnet midt i den nye bydel. I takt med at byen vokser, vokser grundlaget for handelslivet i området.

Nærheden EXT Balcony 05 Web
AG Gruppen skal opføre DGNB-guld certificeret andelsboligprojekt i Nærheden

NærHeden P/S og AG Gruppen har indgået aftale om andelsboligprojektet Cikoriehaven, som skal opføres i den østlige del af den nye bydel Nærheden og består af både rækkehuse og lejligheder.

Teglbakken Etageboliger
Sjælsø Management og FB Gruppen skal opføre 192 boliger i Nærheden

NærHeden P/S har indgået en aftale med Sjælsø Management og FB Gruppen om boligprojektet Teglbakken, der skal rumme både rækkehuse og lejligheder.

Nærheden Luftfoto Web
Åbent hus i Nærheden søndag den 30. august

Søndag den 30. august kl. 12-14 er der åbent hus i den nye bydel Nærheden i Hedehusene. Kom og oplev en ny form for forstad med stærke fællesfaciliteter tæt på by, natur, station og butikker. På dagen kan I blandt andet i besøge nye boliger, komme med på en guidet tur, hoppe på trampoliner og hygge med kaffe og kanelsnegle.

Pige Hund
186 nye boliger er klar til udlejning i Nærheden

Søndag d. 17. maj starter udlejningen af de spritnye boliger i Lerholmen. Projektet byder på 2-4-værelses lejligheder med altan eller terrasse og adgang til et gårdrum, der er skræddersyet til hygge og fællesskab.

20190322 Nærheden Visualisering C
CALUM og NREP skal bygge bæredygtige boliger i Nærheden

Byggeriet af de nye rækkehuse og lejligheder begynder i maj måned.

Broen Mellem Hedehusene Og Nærheden Set Fra Sydsidennærheden Siden Februar 2020 800Px
Ny bro mellem Hedehusene og Nærheden åbner

Fredag den 27. marts åbner den nye bro, som skal binde Hedehusene og Nærheden sammen. Den oprindelige fejring af åbningen den 29. marts er aflyst på grund af Corona-krisen.

R2A0470 Web
Kvalitetsledelse er en hovedopgave for NærHeden

Der er synligt gang i Nærheden i disse år, og alt imens mange nye boliger skyder op, har arealudviklingsselskabet et vedholdende fokus på, at den nye bydel rent faktisk ender med at få de tilsigtede kvaliteter. Hvordan det gribes an, kan man læse om i ny publikation fra Realdania By & Byg.

Broen Mellem Hedehusene Og Nærheden Set Fra Sydsidennærheden Siden Februar 2020 1200Px
AFLYST: Broen mellem Hedehusene og Nærheden åbner med festligt broløb

PÅ GRUND AF CORONA-EPIDEMIEN ER ARRANGEMENTET VEDR. INDVIELSE AF BROEN DEN 29 MARTS AFLYST. BROEN ÅBNER FOR BILER, GÅENDE OG CYKLISTER FREDAG DEN 27. MARTS.

Lynghaven 2 (Low)
Balder opfører endnu et stort boligprojekt i Nærheden

Balder har erhvervet endnu en byggegrund i byudviklingsområdet Nærheden. På grunden vil Balder opføre ejendommen ”Lynghaven”, der kommer til at bestå af 184 lejeboliger, og det forventes, at de første beboere kan flytte ind ved udgangen af 2021.

Broløft
Ny bro til Nærheden løftet på plads

Natten til lørdag gennemførte entreprenøren Jorton et succesfuldt broløft, da broen til Nærheden blev løftet på plads. Det var et spektakulært syn for dem, der så det teknisk komplicerede broløft.

Søbakken Tre Boligtyper
AKF Koncernen skal opføre attraktivt boligprojekt i Nærheden

Stort boligprojekt beliggende ved den idylliske Salamandersø er på vej i den nye bydel Nærheden i Hedehusene

Kreditering HTK
Byggeriet af den nye skole i Nærheden gik i gang med et brag

Med et kæmpe brag fra en nitrogenbombe – en kontrolleret eksplosion vel at mærke - tog elever og borgmester Michael Ziegler ”første spadestik” til fremtidens skole, Læringshuset Nærheden.

Realcapital Salamanderhusene Spot
Salget af Salamanderhusene skydes i gang

Salget af Salamanderhusene i den nye bydel Nærheden skydes i gang med åbent hus på søndag

Hele Området Inkl. Hedeland
Udbygningen af Nærheden går hurtigere end ventet

På kun tre år er halvdelen af det 65 hektar store område i den nye forstad Nærheden blevet solgt eller reserveret til byggeri. Med aftaler om snart 1500 boliger er projektet kommet forud for sin egen tidsplan.

Bovieran Vinterhave
Salget af boligerne i Bovieran Nærheden er startet

Er man 55 år eller mere, kan man nu købe en bolig i Bovieran Nærheden. Boligerne har adgang til en fælles vinterhave med eksotiske planter og et klima som ved den franske riviera.

Sigrid Hallberg (1)
Lyt til Sigrids sang om Nærheden

Sigrid Hallberg og hendes mand gik en tur i Nærheden. Bagefter gik hun hjem og skrev sangen ’Eftermiddag i Nærheden’.

8000 Flytter Ind 3
Se de to nye programmer i Tv-serien om Nærheden

Program 3 og 4 i Tv-serien ’Nærheden – 8000 flytter ind’ fortæller historien om en række familier, der har valgt at bosætte sig i den nye bydel Nærheden. Samtidig inviteres seeren med bagom det visionære byudviklingsprojekt.

40950 1537367428
Flere boliger på vej i Nærheden

NærHeden P/S har indgået aftale med ejendomsudvikleren Calum, der skal opføre i alt 11.000 kvadratmeter kvalitetsboliger til unge familier og singler.

Solrækkerne Haver
Første boligbebyggelse i Nærheden står færdig

Solrækkerne er det første boligbyggeri i Nærheden, og nu står de 48 moderne og bæredygtige rækkehuse færdige.

Greengarden
De første lejeboliger er nu på markedet i Nærheden

Nu er det endelig muligt at leje en bolig i Nærheden. Det drejer sig om 2- og 3 værelses lejligheder i projektet Green Garden. Lejlighederne er på 69-90 kvadratmeter og er klar til indflytning pr. 1. oktober 2018.

PUK
TV2’s Nybyggerne kommer til Nærheden

Den 6. februar er der premiere på 4. sæson af det populære TV program Nybyggerne. Denne gang sendes serien fra Nærheden.

Oasen Butik
Coop placerer en SuperBrugsen i den nye bydel Nærheden

Coop har besluttet at åbne en SuperBrugsen i byudviklingsområdet Nærheden i Høje-Taastrup Kommune og har derfor investeret i at få bygget lokaler i bydelen.

Delebiler
Delebiler står klar til Nærhedens beboere – og til alle andre

Beboere i Nærheden og andre interesserede kan nu melde sig ind i LetsGo og hoppe ind i en delebil.