Nu flytter beboerne ind i Birken

  • Birken Birken er FB Gruppens første byggeri i Søkarteret. Visualisering: Arkitema
FB Gruppens første boligbyggeri i Søkvarteret i det østlige Nærheden står nu klar til indflytning. Birken hedder det, og beboerne flytter ind i lejeboligerne i den første etape den 1. november.

Det vestlige og centrale Nærheden er i dag stort set udbygget, men nu er den østligste del af Hedehusenes nye bydel også begyndt at vokse frem. De første beboere i Søkvarteret, som opføres af FB Gruppen, flytter ind i boligbyggeriet Birkens etape 1 den 1. november, hvor 121 lejeboliger står klar. Indflytningen i de resterende 96 boliger sker lige efter nytår, den 1. januar 2023.

- Udviklingen af Søkvarteret er i fuld gang, og det er en vigtig milepæl, at vi nu kan byde velkommen til de første beboere i kvarteret, som kan se frem til at flytte ind i Birkens lyse og moderne boliger med udsigt til grønne gårdrum og den omkringliggende natur, siger projektdirektør i Nærheden, Ole Møller.

Der er stadig ledige boliger at få i både første og anden etape, og lejlighedstyperne spænder fra 2-5 værelser og i størrelser fra 53-111 kvm. Uanset hvilken type der passer til en, får man veldisponerede rum med trægulve og gulvvarme, og der er adgang til en parkeringskælder.

Fællesskab i fokus

- Vi glæder os til at byde beboerne velkommen i Birken, som er et godt eksempel på, hvordan vi lægger vægt på, at fællesskabet kan udfolde sig både mellem store og små i hele Søkvarteret. Gårdrummene i Birken rummer fx legepladser, nyttehaver og orangerier, som ligger ind imellem bl.a. frugttræer og bærbuske, siger adm. direktør i FB Gruppen A/S, Hans-Bo Hyldig fra FB-gruppen, der udvikler hele kvarteret.

Fuldt udbygget vil Søkvarteret rumme ca. 1.600 boliger, der opføres efter en samlet masterplan med stor variation i boligformer og arkitektur. Søkvarteret bliver bundet sammen med det øvrige Nærheden via Søruten, som skal være en naturpræget forlængelse af Nærhedens grønne hovedfærdselsåre ”Loopet” og rumme fællesfunktioner som daginstitution, kontorfællesskab, lege og træningspladser m.m.

Åbent hus hver onsdag og søndag

Er man interesseret i at høre mere om lejeboligerne i Birken, kan man komme til åbent hus hver onsdag kl. 16.40 og søndag kl. 10.00 på adressen Frøstjernestræde 19, 3. th., 2640 Hedehusene.

Det er også muligt at bestille en privat fremvisning hos home Sydhavnen & Projektsalg på tlf. 33 33 03 05 eller mail: birken@home.dk.

Omkring 3.000 beboere

Der har været fuld fart på udbygningen af Nærheden, siden de første beboere flyttede ind i 2018. Med de første indflytninger i Birken vil indbyggertallet være omkring 3.000 beboere i den nye bydel.

Fuldt udbygget kan Nærheden rumme mellem 7.000 og 8.000 indbyggere, hvoraf en stor del af dem altså kommer til at bo i Søkvarteret.

Læs mere om Birken på www.birken.nu.

Fakta om Birken

Birken er et etagebyggeri med 217 lejeboliger i 4-6 etager, med varieret arkitektur i den nordøstlige del af Nærheden.

Birken er det første byggeri i Søkvarteret med ca. 1.600 boliger, som udgør den østligste del af Nærheden, og som opføres af FB Gruppen A/S.

FB Gruppen A/S overdrager Birken til hollandske Orange Capital Partners (OCP), når byggeriet er færdigt.

  • Birken Interiør Et kig ind i Birken.