Oplev Nærheden

Nærheden er en helt ny bydel med boliger, skole, butikker, fælles faciliteter og grønne områder. De første beboere flyttede ind i 2018, og efterhånden som boligerne skyder op, kommer flere og flere til.
DSF4382

Byhaven

I Byhaven finder du et udekøkken med grill, bålsted, vand, toiletfaciliteter mm. til fri afbenyttelse for alle. Der er både store og små havelodder, som beboere og interesserede kan låne til dyrkning af grøntsager, urter mm.

Byhaven
Byhaven
Seesmedia 0097 1200Px
Ny skole centralt i Nærheden
Vores børn og unge skal være med til at løse fremtidens udfordringer - globalt, nationalt og lokalt. Det handler om bæredygtige løsninger i forhold til natur, ressourcer og sociale og økonomiske udfordringer. Det skal læringshusets rammer understøtte og inspirere til.

Borgmester i Høje-Taastrup Kommune Michael Ziegler

Kvarterhuse

Det er planlagt at bygge op til tre Kvarterhuse i Nærheden, som er en slags moderne beboerhuse med værksteder, fælleskøkken, gæsteværelser, multirum mv. Det første kvarterhus åbnede i februar 2022. 

 

Kvarterhuse
Beboerfejring 2. juni 2023 - 3
DSC02097

Hedeland

I gåafstand fra Nærheden ligger Hedeland Naturpark. Her kan du blandt andet opleve 100 km stisystemer, fiskesø, skibakke, amfiscene, hundeskov, vinmarker, veteranjernbane, golfbane, ridestier og naturlegeplads. Hedeland undergår i disse år en større udvikling, der skal gøre området endnu mere attraktivt, men området byder allerede nu på et hav af fritidstilbud.

 

Læs mere på Hedelands hjemmeside
Hedeland Juni 2012 BSA (8)
  • Sprincenter Nærheden Springcenter Nærheden er en helt ny idrætshal til springymnastikklubberne i Høje-Taastrup. Uden på hallen er der klatrebane.
  • Loopet Dreng 'Loopet' er Nærhedens grønne hovedgade, som fører fodgængere og cyklister rundt mellem station, skole, indkøb og meget mere. Langs med Loopet opsamles byens regnvand, og det får naturen til at spire.
  • Pige Ved Mosen2 Midt i Nærheden ligger det fredede naturområde Sejlbjerg Mose, hvor man kan fiske eller nyde freden i den fælles 'Mosehytte'.
Hedehusene Station

Tog til København og Roskilde

Nærheden ligger lige ved Hedehusene station. Herfra kan du komme til Københavns Hovedbanegård på 18 minutter og til Roskilde på 7 minutter. Fra den 10. december 2023 kører der fire tog i timen i begge retninger på hverdage - en opprioritering, som ifølge DSB skyldes tilflytning til netop Nærheden.

Parkering og samkørsel

I bil er du hurtigt på Holbækmotorvejen og Ring 5 og med mindre end 30 km til Rådhuspladsen i København har du det hele inden for rækkevidde, hvis du bor i Nærheden. 

Omkring halvdelen af alle parkeringspladser i Nærheden bliver etableret i mindre p-huse rundt omkring i bydelen. Det er gratis at parkere i p-husene, og som beboer i Nærheden kan man frit vælge mellem alle p-pladser i bydelen. 

Beboerne har mulighed for at tilmelde sig FDM's samkørselsordning Ta' med.

Transport og parkering
Hvor finder jeg