Nyt byggeri i Nærheden vil løfte bæredygtighed til nye højder

  • Dronefoto med markering af Home-Earth-område Home.Earth skal bygge på det markerede område i Nærheden, lige ved stationen. Foto: Gorm Hansen
NærHeden har indgået købsaftale med Home.Earth, der har valgt Nærheden som springbrættet for en ny ejendomsudvikling med vidtgående grønne og sociale ambitioner.

10.000 kvadratmeter bæredygtige boliger, der er betalbare for alle grupper i samfundet, samt 2.000 m2 erhverv og beboerhus, der skal være en levende hub for hele den nye bydel. Det er hvad det nystiftede ejendomsselskab Home.Earth nu har indgået aftale med NærHeden P/S om at gøre til virkelighed.

- For Home.Earth, er Nærheden det perfekte projekt at starte med, da det opfylder alle vores krav til et projekt og vi kan arbejde med alle vores agendaer i Nærheden. Samtidig tror vi at Home.Earth kan tilføre Nærheden både byliv og diversitet, som vil berige bydelen på den lange bane. Vi ser frem til samarbejdet med Nærheden P/S omkring udviklingen, siger stifter af Home.Earth, Rasmus Nørgaard.

Ejendomsselskabets første byggeprojekt skal realiseres på de allersidste byggegrunde i Nærheden, tæt på natur, indkøbsmuligheder og Hedehusene Station. Projektdirektør Ole Møller fra NærHeden P/S glæder sig over aftalen:

- NærHeden er nået langt med at indfri visionerne om fællesskab og en bæredygtig bydel bl.a. i kraft af vores mange fællesfaciliteter, vores beskyttelse af naturen, klimatilpasning, grønne transportløsninger og krav til byggerierne – og vi er glade for nu at få et samarbejde med en virkelig ambitiøs aktør, Home.Earth, der vil løfte fællesskab og bæredygtighed til nye højder i deres projekt, siger Ole Møller.

Sociale ambitioner

Home.Earth går ind i Nærheden med fokus på at bygge betalbare boliger for alle grupper i samfundet, og samtidig har det nystiftede ejendomsselskab høje ambitioner for de 2.000 m2 erhvervslokaler. De skal nemlig fungere som en social og levende hub for alle beboere i Nærheden.

- Vi drømmer om at skabe et byrum, som summer af mennesker der kommer hinanden ved, handler, spiser og underholdes. Vi tror på, at et skarpt kurateret udbud af cafeer, specialbutikker, værksteder, servicetilbud og andre kulturelle og kommercielle aktiviteter, vil skabe et inkluderende og levende byrum for beboere og besøgende i Nærheden, siger Rasmus Nørgaard fra Home.Earth, som dog ikke har tænkt sig at gribe de nye faciliteter ud af den blå luft:

- Inden vi drømmer videre, starter vi med at kortlægge konkrete ønsker
hos beboere og interessenter fra området, fortæller han.

Klimapositivt byggeri

Ifølge Home.Earth bliver der i Nærheden mulighed for at gå meget langt på både den grønne og den sociale agenda, som er de bærende søjler i virksomhedens tilgang til byudvikling. På klimaområdet rækker ambitionerne endnu videre end til at bygge CO2-neutralt:

- Ved at arbejde med klimapositivt byggeri kan vi i Nærheden give de kommende beboere mulighed for selv at handle på det afledte ressourcepres som byggebranchen er ansvarlig for, siger Rasmus Nørgaard.

Home.Earth har allerede sat arkitekter i gang med at slå stregerne til det nye byggeri og forventer at starte med at bygge i sommeren 2022.

Viser ny vej for branchen

Home.Earth er et europæisk ejendomsselskab stiftet i starten af 2021 for at vise en ny vej frem for ejendomsbranchen med fokus på at udvikle betalbare, inklusive og bæredygtige boliger og byer.

Bag Home.Earth står et erfarent hold af medstiftere med baggrunde i bl.a. byudvikling, investeringer, byudvikling, social mobilitet og bæredygtighed bosat i Danmark, Holland, Finland og Tyskland.

  • Holdet bag Home.Earth Holdet bag Home.Earth.