Rejsegilde for de første 217 boliger i Søkvarteret

  • Rejsegilde på Birken 6. april 2022 Rejsegilde på Birken i Søkvarteret den 6. april 2022. Foto: Lindskov Communication
Ved udgangen af året står de første boliger klar til indflytning i Søkvarteret. Onsdag var der rejsegilde på de første 217 af FB Gruppens 1.800 boliger i den østlige del af Nærheden.

Onsdag den 6. april var der rejsegilde for de første 217 lejeboliger i karréen Birken, hvor alle samarbejdspartnere bag mødtes for på traditionel vis at fejre håndværkernes indsats. Det var samtidig lejligheden til at markere første milepæl for Søkvarteret, der snart spirer op i den østlige del af Nærheden.

Det er projektudviklerkoncernen FB Gruppen A/S, der står for udviklingen af Søkvarteret, som skal rumme 1.800 boliger svarende til godt halvdelen af boligerne i Nærheden.

- I FB Gruppen er vi stolte over at være med til at udnytte det store potentiale i en bydel som denne med nærheden både til naturværdierne lige uden for vinduerne og tæt på Hovedstadens puls. Med første rejsegilde i Søkvarteret glæder vi os til at understøtte den spændende udvikling i Høje-Taastrup Kommune og samtidig skabe kvalitetsboliger for mennesker i alle aldre aldre med de grønne kvaliteter, som jeg også personligt lægger meget vægt på, og som jeg er sikker på, vil være gode for alle dem, der skal bo her, sagde adm. direktør i FB Gruppen A/S, Hans-Bo Hyldig.

Hos investor Orange Capital Partners (OCP), som overtager Birken for at leje boligerne ud, takkede director of asset management, Zehra Øzcan, håndværkerne for den høje kvalitet, der præger byggeriet.

- På vegne af OCP vil jeg benytte lejligheden til at takke FB Gruppen og vores samarbejdspartnere for muligheden for at være med til at danne nogle gode rammer for familier og fællesskaber. Det er også en sand fornøjelse at kunne være her på byggepladsen og se dedikationen, det høje kvalitetsniveau og stoltheden i arbejdet hos alle jer håndværkere, og det vil jeg gerne takke jer for, sagde hun.

Historisk stor aftale

I efteråret 2020 indgik FB Gruppen A/S og NærHeden P/S en historisk stor aftale om byudviklingen af hele det østlige område af Nærheden med 160.000 etagekvadratmeter boliger. Hermed kunne NærHeden melde stort set udsolgt af byggegrunde, og siden er befolkningstallet i bydelen blevet mere end fordoblet.

- Der er fuld fart på Nærheden, som nu har over 2.000 beboere. Og det er en milepæl, at det første byggeri i Søkvarteret er skudt op i højden - takket været mange gode kræfter. Birken bliver et smukt og varieret etagebyggeri, men udover at Birken tager form, fejrer vi også, at FB Gruppen nu for alvor er i gang med at bebygge hele det østlige Nærheden med 1.600 boliger. Vi glæder os til at følge Søkvarteret, som bliver udviklet med sans for kvalitet og stor vægt på fællesskaber, siger projektdirektør for NærHeden P/S, Ole Møller.

By og natur

FB Gruppen, som udvikler Søkvarteret, vandt i 2020 Developerprisen for transformeringen af det historiske Grønttorvet i Valby, hvor boligerne skyder op omkring en stor park. Selskabet tager erfaringerne med sig til Nærheden, hvor der bliver lagt vægt på at skabe et boligområde for alle generationer og beboertyper, på at sikre gode fællesarealer og på at skabe en oplevelse af at bo i byen men alligevel midt i naturen, og hvor fællesskabet og det sociale ansvar trives mellem husene.

Byggeriet af ”Birken”, som gik i gang i efteråret 2021, bliver et varieret byggeri i fire til seks etagers højde. Dermed er det blandt det tætteste byggeri i Søkvarteret, som også skal rumme rækkehuse, kædehuse, punkthuse og et bofællesskab – og Søruten, som bliver en slags forlængelse af Nærhedens grønne parkstrøg Loopet, men med endnu mere naturpræg.

Birken forventes at stå klar til indflytning med udgangen af 2022.

  • Rejsegilde på Birken 6. april 2022 - 3 FB Gruppens adm. direktør Hans-Bo Hyldig taler til rejsegildet på Birken 6. april 2022. Foto: Lindskov Communication
  • 2022 04 06 Rejsegilde Birken Søkvarteret Lindskov Communication PJF1880 Web Director of asset management Zehra Øzcan fra Orange Capital Partners takkede håndværkerne. Foto: Lindskov Communication
  • Rejsegilde på Birken 6. april 2022 - 2 Rejsegilde på Birken i Søkvarteret den 6. april 2022. Foto: Lindskov Communication
  • BF1 Vis1 Birken Nærheden OCP FB Gruppen Midres Lejeboligbyggeriet Birken i Søkvarteret i Nærheden. Visualisering: Arkitema
  • BF1 Vis2 Birken Nærheden OCP FB Gruppen Midres Lejeboligbyggeriet Birken i Søkvarteret i Nærheden. Visualisering: Arkitema