Balder opfører endnu et stort boligprojekt i Nærheden

  • Lynghaven 2 (Low)
Balder har erhvervet endnu en byggegrund i byudviklingsområdet Nærheden. På grunden vil Balder opføre ejendommen ”Lynghaven”, der kommer til at bestå af 184 lejeboliger, og det forventes, at de første beboere kan flytte ind ved udgangen af 2021.

Der er fuld fart på udviklingen i den spirende bydel Nærheden, som er Københavns nye bæredygtige forstad. Og med aftalen om Lynghaven sættes der endnu mere skub i udviklingen. Aftalen er indgået mellem Balder Danmark og byudviklingsselskabet NærHeden P/S.

”Nærheden er et spændende og ambitiøst byudviklingsprojekt, der skal skabe fremtidens forstad. Med skønne naturomgivelser, god infrastruktur og kun få hundrede meter til Hedehusene Station, har området en attraktiv beliggenhed, som mange lejere efterspørger. Vi ser derfor store fremtidsmuligheder i området og glæder os til opførslen af Lynghaven,” siger Flemming Joseph Jensen, adm. direktør i Balder.

Arkitekttegnede lejeboliger og grønne udearealer
Lynghaven er udviklet i et tæt samarbejde mellem Balder, Sjælsø Management og projektets arkitektfirma DISSING+WEITLING architecture. 
Den fysiske opførelse af Lynghaven igangsættes i første halvår af 2020, og første etape forventes færdiggjort ved udgangen af 2021, hvor de første lejere kan flytte ind. Ejendommen anlægges som en karrébebyggelse bestående af fire bygningsstokke placeret med indbyrdes afstand for at sikre et indbydende havemiljø. Lejlighederne vil være varierende i størrelse fra 2-værelses lejligheder på 66 m2 til 4-værelses lejligheder på 95 m2, alle med udgang til privat terrasse eller altan. Dertil bygges der store tematisk inddelte udearealer, som indbyder til ophold, leg og fordybelse.

Tæt ved Lynghaven opføres en bro for biler, cyklister og fodgængere. Broen vil forbinde Nærheden med resten af Hedehusene. 

NærHeden P/S sætter pris på samarbejdet med Balder Danmark
Ole Møller, direktør i NærHeden P/S, udtaler:

”Med Nærheden ønsker vi at sætte nye standarder for bæredygtig byudvikling og fokuserer derfor både på miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed. Vi ønsker samtidig at skabe en bydel, der appellerer til mennesker, som ønsker at bo et sted med liv og fællesskab – og hvor det nemme hverdagsliv er i fokus. Det, mener vi, bliver muligt med vores design af bebyggelser, byrum og fællesfaciliteter. Vi har et rigtig godt samarbejde med Balder Danmark og sætter stor pris på deres interesse for projektet.”

Balder Danmark har et ønske om at være med til at drive udviklingen inden for nye, levende bydele og er blandt andet også særligt fremtrædende i byudviklingsområderne Ørestad, Høje-Taastrup og Hillerød, hvor nye kvarterer og bymiljøer er ved at tage form. 

”Nærhedens vision om en gennemtænkt og bæredygtig bydel med fokus på fællesskab stemmer godt overens med vores vision og profil, og vi ser dem derfor som en oplagt samarbejdspartner. Vi ser frem til at bidrage til at levendegøre områdets visioner med vores byggeprojekter, Lynghaven og Lerholmen,” udtaler Flemming Joseph Jensen, adm. direktør i Balder. 

Om Balder Danmark: 
Balder Danmark A/S er et datterselskab af Fastighets AB Balder, som er et svensk børsnoteret selskab. Balder ejer, forvalter og udvikler boliger, erhvervsejendomme og hoteller i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland og England. I Danmark ejer Balder ca. 1.900 lejeboliger fordelt på otte ejendomme, der har beliggenhed på Østerbro, Havneholmen, ved Amager Strandpark og i Ørestad. Dertil kommer over 1.000 planlagte lejligheder, fordelt på fem ejendomme i Ørestad, Hillerød, Hedehusene og Høje Taastrup, der står klar i løbet af de næste par år. Desuden ejer Balder f.eks. Cirkusbygningen samt en række hoteller i indre København, såsom Nobis og Plaza.