Fornem pris til kunstnerduo bag klatrepavillon i Nærheden

  • Skoleparken 1 Skoleparken med Randi & Katrines "Voliere". Foto: Tine Binau, NærHeden P/S
Randi & Katrine, som har skabt kunstværket og legetårnet ”Voliere” i Skoleparken, er hædret med Thorvald Bindesbøll Medaljen.

Akademirådet har ved sin årlige uddeling af hædersmedaljer den 30. marts, uddelt medaljer til 15 billedkunstnere, arkitekter og kunstformidlere, heriblandt duoen Randi & Katrine, som står bag kunstværket ”Voliere”. Det pavillonagtige værk er samtidig et legetårn, som børn kan klatre i – lige midt i Nærhedens centrale byrum, Skoleparken.

Det er nærmere bestemt Thorvald Bindesbøll Medaljen, som de to kunstnere har modtaget, og "Voliere" indgik i præsentationen, da kulturminister Jakob Engel-Schmidt overrakte medaljen til Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunsters stiftelsesfest.

Fantasifuldt, uventet og glædeligt

Akademirådet skriver blandt andet i deres begrundelse, at ”hvis man til en hvilken som helst opgave hyrer kunstnerduoen Randi & Katrine, får man et mere interessant, mere fantasifuldt, uventet og glædeligt overraskende resultat. Man får fx en mere interessant legeplads” – som værket i Nærheden fra 2021 var et af de fremhævede eksempler på.

Netop legeinstallationer har duoen, hvis fulde navne er Randi Jørgensen og Katrine Malinovsky, i de senere år skabt mange af rundt omkring i Danmark.

Man kan læse hele begrundelsen og se eksempler på værker her på Akademirådets hjemmeside.

Se den tidligere nyhed ”Kunstnerisk klatrepavillon på vej til ny skolepark” (12. august 2021).

  • Voliere med børn Torben Petersen Fotografi Randi & Katrines kunstværk i brug... Foto: Torben Petersen Fotografi
  • Voliere Torben Petersen Fotografi Beskåret Både værket og dets omgivelser indbyder til leg. Foto: Torben Petersen Fotografi