Legepladser

  • Børn På Legeplads Legeplads ved Springcenter Nærheden Claus Bjørn Larsen
I Nærheden finder du flere legepladser.

Junglebanen i Loopet

I det grønne strøg Loopet i Nærheden, kan børn og voksne indtage en naturlegeplads med en næsten 200 meter lange junglebane med et væld af legeruter på det skrånende terræn langs boligerne.

Legepladsens naturagtige præg med blandt andet de krumme træstammer er inspireret af de store grønne områder tæt på Nærheden, Sejlbjerg Mose og Hedeland Park endnu længere ude.

Junglebanen tager den mere vilde natur med ind imellem boligerne og skaber en grøn lomme til forskellige aktiviteter - leg, fodbold, ophold og afslapning. Junglebanen ligger som en station langs vandløbet, der opsamler regnvand, og leder hen til endnu et grønt fællesareal. Fordi banen giver forskellige sværhedsgrader, kan den udfordre alle. Her skal man både hoppe fra top til top, gå armgang, balancere på bomme og reb, klatre over net og i lianer.

Legepladsområdet indbyder også til, at man kan samles om fælles aktiviteter, spise i det grønne eller til at holde børnefødselsdagen.

Skoleparkens legeområde

I hjertet af Nærheden - lige ved Læringshuset, Springcentret og det første Kvarterhus - finder du Skoleparken. Her er der grønne bakker, løbestier med orange gummibelægning, vippekugler i gummi, som man kan lege og balancere på, rutchebane og klatretår.

Springcentrets legeplads

Ved Springcenter Nærheden finder I også et legeområde med klatrestativer.